חלום על רציחת ג'ירפה

שאלה:

שלום כבוד הרב. חלמתי לא מזמן חלום שאיני זוכרת אבל לאחר שהתעוררתי נשתל במוחי משפט מתוכו לאורך כל היום : לפום צערא אגרא . לאחר כמה ימים חלמתי שאני מראה לבן שלי הפעוט הצגה ובה הורגים ג'ירפה ומשום מה הזדהיתי עם הרוצח בחלום. אשמח לעזרה בפירוש החלומות. תודה רבה מראש.

תשובה:

לפום צערא אגרא זה אכן מסר מאוד חשוב שבא לומר לנו שככל שנתאמץ יותר בעודת ה' רק ייטב, שהרי השכר אינו רק על עצם המעשה אלא גם על המאמץ הכרוך בו.

החלום השני קצת מלמד אותנו שלפעמים אנחנו נוטים לחפש ביבי סיטר נוח לילדים ומראים להם "סירטונים תמימים" על חיות או הצגות ילדים, ואנחנו לא שמים לב שאנחנו מרגילים אותם לדבר שהוא אסון בשבילם! הרי כשיגדלו לא יראו ג'ירפות, הם יראו רוצחים! הם יראו אלימות ופריצות, וכי זה מה שהיינו רוצים שיראו?! חלילה. הבה ונגדל את הילדים בצורה בריאה, ללא סרטים ואינטרנט, רק משחקי חברה ספרות חרדית טובה, יחסי חברה תקינים ויפים, וכך הם יגדלו בריאים בנפשם ושמחים וגם יראי שמים!

רוב נחת.