לשנות פרטים בבקשת פיצוי מהביטוח

שאלה:

שלום רב לפני כשנה פתחתי גן פרטי בביתי. באחד מן הימים הושבתי ילדה בכיסא אוכל של תינוק אך הילדה התיישבה לא נכון כשהרגל מקופלת מתחתיה. משכתי לה את הרגל כדי ליישר אותה ואז ילדה פרצה בבכי ולא הייתה רגועה .התקשרתי לאמא ואמרתי לה שהילדה נפגעה ברגל וכדאי לקחת לבדיקה אצל הרופא. הילדה שברה את הרגל. ואני כל כך מתביישת ומרגישה אשמה ואיני מסוגל לומר את האמת לאמא. האמא ידעה שיש לי ביטוח על הילדים בגן וביקשה להגיש תביעה. בדפי התביעה צריך לפרט את האירוע ואיני מסוגלת לכתוב את האמת האם מותר לי לשקר ולכתוב שהילדה נפלה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הביטוח לא משלם במקרה שהנזק נעשה בידי הגננת, אסור לשנות כדי לקבל כסף. כאשר משנים פרטים כדי לקבל פיצוי כספי, נחשב לגזל.

אם מטרת השינוי רק בגלל אי נעימות, אבל הפיצוי הכספי לא מותנה בכך, (מסתבר שהביטוח משלם כל סוג נזק), ניתן להשמיט את הפרטים ולכתוב שהנזק נעשה מסיבות ישיבה לא נכונה.

בהצלחה.

מקורות:

לשקר כדי להוציא ממון נחשב איסור גזל ואיסור שקר. אך אם הפיצוי יינתן בכל מקרה, אין לשנות, אך ניתן לכתוב בצורה כללית שהנזק נעשה מישיבה לא נכונה.