חובת מזוזה במשכיר

שאלה:

שלום רב. ידוע שהמשכיר לא חייב לדאוג שיהיה מזוזות בבית אלא החובה היא על השוכר. השאלה היא: השוכר אומר למשכיר אני שם מזוזות. אבל תתחייב לי, לפני שאני אעזוב שתשים מזוזות אחרות כדי שאקח את המזוזות שלי. האם יש חובה על המשכיר להיענות לבקשת המשכיר או שזה רק ממדת חסידות? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר לא יכול לחייב את המשכיר להחליף מזוזות, מאחר והמזוזות שלו חייבים להישאר. השוכר יכול להתנות שאם יורידו את המזוזות לצורך בדיקה או לשיפוץ, לא יוכל להחזירם ויהיה חייב להשיבם לשוכר. אמנם מדת חסידות שהמשכיר יקבע מזוזות, או שלפחות שכשיוצא השוכר שיחליף לו את המזוזות, ולא יהנה מממון חברו.

בהצלחה.