לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איסור שעטנז – מה חייב בדיקה?

שאלה:

שלום רב לאחרונה שמתי לב לחומרת איסור לבישת שעטנז כמובן ידעתי שקיים איסור כזה אך רק לאחרונה הבנתי שיכול להיות שאני נכשלת בזה ללא ידיעתי והבנתי שמי שנכשל בזה אפילו בשוגג תפילתו אינה נשמעת במשך 40 יום אני מתכוונת לשלוח את הבגדים שלי למעבדה בלי נדר השאלה היא כזו האם כל התפילות שהתפללתי עד עכשיו – אחרי שבעה אדע בוודאות שאני לא נכשלת באיסור הזה -כביכול 'חיכו' ועכשיו הן יעלו ויתקבלו בע"ה או שכל זמן שנכשלתי בזה התפילות שהתפללתי נאבדו?

תשובה:

שלום וברכה

בהתברר שאין לך שעטנז – לא קרה שום דבר, התפילות עלו לטובה ולברכה לפני אדון כל! לא כל בגד חייב בדיקה, ראי כאן את רשימת הבגדים שחייבים בדיקה [הרשימה אמנם ישנה אבל העקרונות עדיין קיימים].

בהצלחה