להעלות לתורה מחלל שבת בפרהסיה

שאלה:

בס"ד, רציפות הקריאה בתורה. במידה וקראו בשבת בעליית רביעי ע"י יהודי מחלל שבת בפרהסיא ולא חזרו על הקריאה על מה סומכים שממשיכים לקרוא, האם נחשב להשלמת הקריאה?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש שבעה קרואים בלעדיו זה בסדר, אף שלכתחילה אין להעלותו לשבעת הראשונים אלא להוספה, ובדיעבד גם אם לא העלו עוד שבעה בלעדיו יש להקל שיצאו ידי חובה כיון שבזמנינו רובם לתיאבון ואינם כופרים ממש ודינם במידה רבה כתינוקות שנשבו.

מקורות:

ראה אגרות משה ח"ב סי' נא, ח"ג סי' יב, מנחת שלמה ח"ב סי' ד אות י, יחוה דעת ח"ב סי' טז.