אדם שנשאל על חייו הפרטיים אם יכול לשנות בדיבורו

שאלה:

אם שיקרתי שקר שלא פגע באף אחד- כדי למנוע אי נעימות או להתחמק משאלה שאני לא מעוניין לענות עליה- אני צריך לעשות תשובה?

תשובה:

שלום וברכה, כאשר אדם נשאל שאלה אישית שלא קשורה לשואל, מותר לנות בגלל אי נעימות, או בגלל צניעות. אדם לא חייב לענות ולגלות את חייו האישיים. אם אדם נשאל האם אתה מקבל שכר עבור עבודה מסויימת, זכותו של השואל לשנות בדיבור אם לא רוצה שידעו מההכנסות שלו. האיסור שקר נאמר אם רוצה להפיק תועלת ולהוציא ממון או הנאה משקרו.

בהצלחה.