חשש לקידושי ביאה

שאלה:

בעניין קידושי ביאה זוג שיצא שנתיים ובאופן כללי רצה להתחתן אבל חיכה לאישור מההורים (הורי הכלה לא הסכימו והזוג משך זמן בתקווה שהם יתרצו לבסוף) הזוג קיימו יחסים תמיד בצנעה, אך פעם קרה שקיימו במקום חשוף (על מרפסת שחשופה למרפסות אחרות ) האישה הייתה ללא משקפיים ולא ראתה בבירור. היא לא יודעת אם דמיינה או ראתה צלליות של בני אדם. בבירור ידעו שבדירה לידם יש זוג נוסף שאם הוא יצא למרפסת שלהם, יהיה ניתן לראות את קיום היחסים. האישה לא ראתה את הזוג שלידם ,אלא צלליות מטושטשות. גם במרפסת מולם חשבה שראתה צלליות של דמויות. (אולי משפחה) הגבר טוען שלא זכור לו שראה אנשים. ייתכן כי במהלך היחסים הגבר אמר לאישה "את אשתי". היא לא זוכרת. האם יש בכך משום קידושין ביאה? תודה

תשובה:

שלום רב,

אין בזה חשש קידושין. קידושי ביאה זה רק כאשר הם התייחדו לפני עדים לשם קידושין וכפי שנפסק בשו"ע אבה"ע סי' לג שאמר לה בפני עדים הרי את מקודשת לי בביאה והם התייחדו (נכנסו לחדר לשם ביאה) בפני העדים. כלומר, העדים ראו אותם נכנסים לחדר למטרה זו לאחר ששמעו אותם אומרים זאת. המעשה המביש המצויין כאן, מכוער מאין כמהו, אבל קידושין אין. אם היו שם אנשים הם ראו מעשה זנות ולא מעשה קידושין.