חלוקה הוגנת בין שותפים

שאלה:

לק"י שלום לרב אני גר בחלקה שיתופית לי יש 600 מטר ולשכן 600 מטר יש אפשרורת להגיש בקשה ל- 7 יחידות על שתי החלקות. מה הדין במקרה כזה איך משתווים שלא יהיה גזל של אחד הצדדים? שנינו אנשים תורניים שומרי מצוות. אשמח לתשובה מהירה. בכבוד רב דורון דהרי

תשובה:

שלום וברכה,

מן הראוי שביח"ד השביעית יתחלקו שתי השותפים. החלוקה יכולה להיות אחרי הבנייה, או לפני הבנייה – שאחד ישלם חצי מערך הזכות של בניית הדירה, והוא יזכה בדירה השביעית.

בהצלחה ועושר רב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לרב על התשובה המהירה מדהים
    אך בבקשה ממך אם תוכל לפשט לי את המשפט האחרון
    שאחד ישלם חצי מערך הזכות (?) של בניית הדירה והוא (? מי )
    לצורך שלנו אם אפשר להשתמש בראובן ושמעון.
    שוב תודה רבה
    יישר כח תזכו למצוות

  2. שלום לך,
    אפרט את הדברים, ישנה אפשרות שיבנו שבע יח"ד בשטח של אחד 3 ובשל השני 4. ואת הדירה השביעית יחלקו בהוצאות הבנייה, וימכרו אותה ויתחלקו ברווחים.אם נוח שכל יבנה לבדו, וגם את הדירה השביעית לא בונים ביחד, יש אפשרות שאחר הקבלת היתר לבנות ישומו כך, ראובן שמקבל זכות לבנות 4 יח"ד כמה שווה המגרש אחר קבלת היתר לבנות. וכן לשום את השטח של שמעון שקיבל 3 יח"ד. ואת ההפרש יחלקו. זאת אומרת שאם השטח של ראובן שווה מאה אלף יותר, ישלם ראובן לשמעון חמישים. ואז ראובן יבנה את כל זכויותיו ויהיה שייך לו.
    שיהיה לכם הרבה הצלחה.