דיני תשלומים במצב חרום

שאלה:

מורה מאשדוד נסעה מאתמול להוריה באוטובוס לאלעד ושמעה ב7:30 בפיקוד העורף שאין לימודים ונשארה וב8:00 התקשר המנהל שהלימודים מתחילים ב9:00 והיא צריכה להגיע או לשלוח מחליפה, ושאלתה האם היא צריכה לשלם למחליפה או המנהל ישלם

תשובה:

שלום וברכה,

אם המורה הביאה את המחליפה – היא צריכה לשלם למחליפה. ואם המנהל הביא מחליפה – הוא צריך לשלם למחליפה, ואח"כ ידון עם המורה אם התשלום למחליפה צריך להיות על חשבונה – לפי מה שהחוק קובע.

נ.ב. אני לא מבין את השאלה, הרי אם המורה לא מגיעה מכל סיבה שהיא, והביאו ממלאת מקום, יורד למורה מהמשכורת, והממלאת מקום מקבלת את השכר, וא"כ מה משנה מי הביא את המחליפה, הרי המשכורת של המורה עוברת למחליפה??

בהצלחה ושלא נשמע קולות מלחמה יותר.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלב, שליח ששכר פועל עבור בעל הבית, אם אמר שכרך עלי, חייב הוא בשכר, ואם אמר ששוכר עבור בעל הבית, חובת התשלום על הבעל הבית. ובמחליפה למורה, מי שמביא אותה הוא השוכר שלה והוא אחראי על שכרה, במקרה ויהיה טענות על השכר. ונחשב שאמר שכרך עלי.