יחוד הרבה נשים עם שני גויים

שאלה:

הייתי בטיול קברים בבלארוס (מיר ראדין וואלאזין) יצאנו בשעה 1 בלילה, 20 בנות עם 2 נהגים גויים(ב2 טנדרים) נסעו אחד אחרי השני, רציתי לדעת האם עברנו על איסור ייחוד בזמני הנסיעה ובשהייה בקבר(היינו הקבר אחד בלילה וכול השאר ביום).

התקשרנו לקו ההלכה ואמרו לנו שזה בעיה, ומנגד מי שהתארחנו אצלו אמר שאין בעיה, אז מה באמת ההלכה????
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לבני ספרד ודאי יש בזה בעיה למרות שיש הרבה נשים, כמבואר בשולחן ערוך בסי' כב סעיף ה. וקא בשעת הנסיעה יש לצדד להקל, שכיון שאלו שני טנדרים שונים כל אחד משמר את השני, אבל בזמן השהייה בקברים אם זה מקום מבודד שרק אתן שם, זו בעיה. לבני אשכנז יש להקל.

מקורות:

מה שנקטנו שבשעת הנסיעה אחד משמר את השני, הוא על פי חידושו של החיד"א שהקשה, מה מועיל פתח פתוח לרשות הרבים, כאשר לדעת השו"ע גם אם מי שעשוי להכנס לחדר היה בא שם היה בזה איסור יחוד. ותירץ, שכאשר כולם בחדר יש חשש שיבואו לידי עבירה, אבל כשאחד הוא חוץ לחדר, והוא אינו יכול להיות שותף למזימתם, כולם חוששים מפניו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי הדין לאשכנזים,
    מה הכוונה בשני הטנדרים שמשמרים אחד את השני? האם כמות הבנות עזר? (20בנות)

    שאלה נוספת, האם בנסיעה בלילה בכביש צדדי עם נהג גוי וכמה נשים עוזר שאשתו של הגוי נמצאת?
    ועוד שאלה, האם מותר לאישה אחת לנסוע ברכב עם בני זוג גויים בכביש ללא מכוניות(גם ביום וגם בלילה)