תפילת הדרך בנסיעה מחוץ לעיר

שאלה:

נסעתי בדרך מעיר לשדה תעופה, וכאשר התכוננתי לומר תפילת הדרך אמר לי מאן דהו שהפוסקים היום אומרים שאין לומר תפילת הדרך על הנסיעה בכבישים כי כבר אינם בגדר סכנה ויותר טוב להמתין עד שהאוירון מתחיל לנוע, האם יש אמת בדבריו

תשובה:

שלום וברכה

ברור שזה אינו נכון, בודאי יש לומר תפילת הדרך בנסיעה מחוץ לעיר, על משך הנסיעה חוץ לעיר המחייבת תפילת הדרך, ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כיום יש (למיטב הבנתי) עוד שאלה מרכזית שכן עם ריבוי האוכלוסיה והתרחבות הישובים קשה למצא מקום בו יש את המרחק הדרוש בין שני ערים ע"מ שלא יצטרפו לישוב א' ויהיה חיוב ברכה