לבטים לגבי מתכונת הנישואין

שאלה:

שלום כבוד הרב אני בלבטים גדולים לגבי חתונה. נחשפתי לכך שגם חס וחלילה יעלה חשד שאישתי לעתיד בגדה בי (ולפי המפורסם עשרות אחוזים מהנשים הנשואות בוגדות), הרי שעל מנת לממנוע מהכרזה על ממזר, אסור לעשות בדיקת אבהות. ראיתי אף מקרה שהאישה והמאהב מודים בכך ואף עברו לגור ביחד אחרי הגירושין ועדיין הבעל הנבגד הוגדר כאב וחויב במזונות. הדבר נראה לי פפוט בלתי מתקבל על הדעת, שלא לאמר מפחיד בטירוף ממש מדיר שינה מעיני. יתכן ואאלץ לגדל ילד שאיננו שלי? האם חתונה עם אוקראינית ללא גיור יכולה לפתור את הבעיה? פתרון אחר לעיוות הזה? אשמח להכוונתך

תשובה:

שלום רב,

החשש שלך יכול להיות מובן אם אכן אלו הסטטיסטיקות של הבגידות. אבל המסקנה שלך חפוזה ובלתי הגיונית כמובן. אם החשש שלך כה כבד יש לך כמה אפשרויות הגיוניות יותר: 1. להשלים עם המצב. 2. להחליט שלא להתחתן! זה ודאי עדיף מהאפשרות להעלת. 3. זה האפשרות הטובה מכולם כמובן: לחפש אישה יראת שמים, כי בלי יראת שמים אכן יש מקום לחששות שלך. אבל לצורך כך, אני מניח שגם אתה צריך גם להשתפר בתחום הזה כדי שאישה יראת שמים תיאות להינשא לך.

הרבה הצלחה