אכילה ממאכלי חנות

שאלה:

שלו' כבוד הרב, האם יש במה לתלות ובעקבות כך לא צריך להוכיח יהודי שאני מכיר שעושה קניות קבועות ודי בתדירות במקום מסוים וכאשר הוא ממלא קופסא במין מאפה הוא מרשה לעצמו לקחת ולאכול וכנ"ל בדוכן אחר במקום?

תשובה:

שלום וברכה,

ישנם מקומות שמסכימים שלקוחות יטעמו את העוגות במאפיה לפני קנייה. ויש מקומות שלא מסכימים – כדי למנוע אנשים שמערימים – ולכן צריך לברר מראש. במקרה שממלא קופסה ורוצה לקנות וטועם מעט כדי לוודא שקונה מוצר טוב, יש סיכוים רבים שהמוכר מסכים ומרשה. ומסתבר שאם תשאל את המוכר על מעשיו של אותו קונה, הוא יניח לו בכך, ולכן לפני שאתה רוצה להוכיח תשאל את המוכר שמסתמא יסכים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלו' כבוד הרב,

    מבקש לציי'ן לפניך שהחנות היא אחת מרשת גדולה של חנויות כאשר בשטח נמצאים מוכרים שכירים בדוכנים השונים. האם יספיק לשאול אותם או צריך לטרוח להגיע לדרגים היותר גבוהים?

    בברכה,