גיור רציני אבל לפני בי"ד של רפורמים

שאלה:

בס"ד
לכבוד הרב שליט"א
אני רב בבית כנסת בארה"ב. התקשר אלי אשה נוכרית שהיא בתהליך של גיור דתית כהלכה. היא כבר יודעת כל הידע שצריכה להתגייר, והעיכוב היחידה היא מקום מגורים שלה שאינו קהילה יהודים דתיים, והיא לא יכולה לעבור דירה כרגע.
בינתיים היא עשתה "גיור" עם ה"רב" בקהילה רפורמים שלה. היא טבלה וקבלה עליה כל המצוות.
אני יודע שהגיור אינו כלום בהלכה, שלא היה בבית דין כשר. אבל האם כלפי שמיא זה מספיק בשבילה לשמור שבת כיהודי וכדומה?

תשובה:

שלום רב,

כפי שכתבתם קבלת מצוות שלא בפני שלשה כשרים ודאי מעכבת (לגבי טבילה זה מחלוקת או שנים או שלשה) ראה שו"ע יו"ד סי' רסח סעי' ג'. כלומר, זה לא הנושא שצריכים ראיה לקבלת המצוות, או רצינות לקבלת המצוות. אלא זה חלק מהותי בגיור שיהיה בפני שלשה. לכן ודאי שבשלב זה היא גויה לגמרי גם כלפי שמיא. כך גם מפורש בסוגיה ביבמות מה התגיירתי ביני לבין עצמי זה לא גיור, למרות שודאי מדובר שאין ספק בכוונתו בקבלתת המצוות (אחרת מה החידוש).