קריאת שם לגוי / היחס לבני זוג הנשואים נישואי תערובת

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א אני רב בבית כנסת בארה"ב. הגיע אלי זוג שהגבר יהודי והאשה נוכרית, ה' ירחם. נולדה להם בת והם רוצים שאני אעשה קריאת שם לה בבית כנסת (או בבית שלהם). איך להגיב? מה יעשו חסידי אומות העולם בקריאת שם? ומה עושים במקרה של כזה זוג שחיים באיסור?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של קריאת השם אינו משנה כל כך, אין איסור לקרוא שם, כמובן עדיף בבית שלהם ולא בבית הכנסת, שם אין מקום להכיר בסוג כזה של נישואי תערובת. השאלה היא בכלל כיצד צריך להתייחס לסוג כזה של נישואין, ואם אין חילול ה' בעצם ההכרה בהם כזוג, קטונתי מלהכריע בדבר כזה, זה מאוד תלוי בנתונים ובנסיבות, ואינני יודע להכריע בענין זה. נטיית הלב שלי לקבל אותם במשרדך, ולדבר איתם גלויות שהבר הכי טוב וחשוב לילדה שלהם זה לחיות בבית שם יש יהדות שלמה, ולומר להם שאם האמא תקבל על עצמה לשמור את מצוות התורה ניתן לגייר אותה. אני משוכנע שהיא לא מעונינת בזה, גם בדרך כלל אנחנו לא משכנעים אנשים להתגייר, אבל בכך שאתה מדבר איתם על זה סרה הבעיה של ההכרה בהם, אתה בעצם אומר ברור שאין מקום לנישואין כאלו. כמו כן כאן ודאי יש מצוה לשכנע אותה להתגייר [כמובן בקבלת מצוות מלאה אחרת זה לא גיור..] כדי למנוע את הבעל מהאיסור שהוא עובר בחייו איתה.

בשורות טובות.