הסרת השעון לפני הנחת תפילין של יד

שאלה:

האם יש בעיה לענוד שעון בזמן הנחת תפילין ולכרוך סביבו את הרצועה מדין חציצה או שאין דין חציצה ברצועות? בתודה מראש ויישר כוח על המפעל העצום!

תשובה:

שלום וברכה

אף שמעיקר הדין החציצה היא רק סביב ההיקף הראשון של הרצועה המחזיק את הבית, ראוי שלא תהיה חציצה גם במקום הכריכות ולכן ראוי לכתחילה להסיר את השעון קודם ההנחה.

מקורות:

שו"ת דובב מישרים ח"ב סי' ל"ז, שו"ת חשב האפוד ח"א סי' כ"א, תשובות והנהגות ח"ב סי' כ"ו. ועל פי הפרי מגדים סי' כז משב"ז ס"ק ד.