למנוע הנקה כדי להרבות בילדים?

שאלה:

שלום, רציתי לשאול מה היחס של התורה ברמה המוסרית, שהרי זה ברור שאם אשתי תניק יותר אז תוכל להיכנס להריון פחות וזה ברור שכשאני מסתכל כיום על משפחה גדולה אני רוצה ככה, מאידך אולי להניק שנתיים זה רגיל גם בתורה וא"כ זה מה שאני צריך לעשות וזה מצוין… תודה

תשובה:

שלום וברכה

ברור הדבר שכיון שההנקה היא הדבר הכי טוב לילד, אין כל טעם למנוע הנקה כדי להכנס להריונות תכופים… אדרבה, בזמן שהגוף היה בריא על מתכונתו, כל הנשים היו מסולקות דמים עשרים וארבעה חודשים אחרי הלידה, היום גם אשה מניקה בדרך כלל אחרי שבעה שמונה עשרה חודשים מתחילה לראות דם רגיל… אין חיוב ללחוץ בענין זה יותר מכפי הטבע, חיים נורמלי ורגיל ובעזרת ה' תראו זרע של קיימא בנים ובנות צדיקים וצדקניות בריאים ושלמים.