לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ייחוס לכהונה

שאלה:

שלום רב, לי אסור להינשא לכהן, ובעלי על פי מסורת משפחתו (משפחה דתית) אינו כהן. לבעלי שם משפחה מאוד נדיר. לפני מספר ימים נתקלתי בספר מ-1800 ובו רשימת הרבנים שנתנו הסכמתם לאותו ספר, ביניהם היה הרב קאפל בן ר' שמעון_____(לאותו רב שמעון היה שם משפחה הזה לשם משפחתו של בעלי). אינני יודעת אם קאפל במקרה הזה מתייחס לשם פרטי או שמא מדובר בשם משפחה, כאשר, למיטב הבנתי, עסקינן בשם משפחה אשר מיוחס לכהונה. האם עליי לבדוק את הנושא ולחקור? דהיינו, האם עליי להתחיל לברר אם דובר היה בשם פרטי או בשם משפחה? כמו כן, ככל שאכן דובר בשם משפחה, האם עליי לבדוק שאינו קשור בצורה כלשהי למשפחת בעלי (שהרי כאמור, מדובר בשם נדיר) או שאוכל פשוט להסתמך על מה שידוע לי ממשפחת בעלי שאינם כהנים? תודה

תשובה:

קאפל זה שם פרטי ולא שם משפחה, הוא בדרך כלל בא ביחד עם השם יעקב, כמו הרב יעקב קאפל רייך מרבני בודפשט המפורסמים, עפ"כ זה שם פרטי.