מי הראשון שיזם לבוא לארץ כנען?

שאלה:

ה' אומר לאברהם לך לך לארץ כנען. אבל הרי בסוף פרשת נח כבר אנחנו רואים שתרח לוקח את כולם תכננו אז מה פשר הציווי של הקב"ה? (אמנם נעצרו בחרן אבל עדיין ה"רעיון המקורי" היה של תרח.

תשובה:

שלום וברכה

האבן עזרא בתחילת פרשת לך לך כבר עומד על שאלתך, ואומר שהציווי על אברהם ללכת לכנען היה כבר כשהיו באור כשדים לפני "הרעיון המקורי של תרח", ומשום שגלוי וידוע לפני ה' יתברך שהגם שתרח ירצה לבוא לארץ כנען לבסוף הוא ישתקע בחרן, ראה שם בדבריו.

שבת שלום.