חרדות וסיוטי לילה

שאלה:

אני ב5 שנים האחרונות סובלת מסיוטים על שדים שבדרך כלל תוקפים אותי בחודשים האחרונים קרה לי פעמיים סיטואציה שאני חולמת במודע שאני יודעת שאני ישנה ואני רואה את עצמי בחלום נמצאת בחדר שבו אני ישנה ורואה שד אני מנסה לצעוק לעזרה ולא יוצא לי הקול ואני מנסה להתעורר ולא מצליחה והשד תוקף אותי ואני נלחמת בו ומנסה להגיד תפילת שמע רק אחרי כמה פעמים אני מצליחה להתעורר ואז אני מרגישה נוכחות לא טובה בחדר שאני נמצאת ולא יכולה להירדם

תשובה:

שלום וברכה

חרדות זו תופעה מאוד קיימת ומקובלת היום לצערינו… העולם המערבי מלא בפחדים חדשות מדיה אלימה וכו' וכו', כל זה פוגע בנפש, ויחד עם זה יש היום הרבה כלים מקצועיים לטפל בכל זה. ראשית יש להקפיד באמת על אמירת קריאת שמע על המיטה עם כל הפסוקים לפני השינה, ואחר כך לעשות קצת תרגילי הרפייה ולחשוב מחשבות טובות. להמנע לחלוטין מסרטים ושאר מרעין בישין כאלו. להשאיר אור במסדרון זהגם מרגיע. ואם כל זה לא יעזור, כדאי לפנות לעזרה מקצועית.

אגב מאוד חשוב להקפיד על נטילת ידים בבוקר ואחרי שירותים, הובר בספרים שאי הקפדה על נטילת ידים גורמת לפחד.

בהצלחה רבה ורפואה שלמה.