שאלה בנושא גביה שמקובלת בתחום העיסוק אך אינה תואמת את ההסכם החתום.

שאלה:

אני מטפלת רגשית והשאלה שלי היא במקרה בו מטופל לא הגיע ללא הודעה מראש. מצד מה שמקובל בתחום- אין מטפל אחד או גוף אחד שאינו מדווח על מקרה זה כטיפול, וזה ברור וידוע לי כשמש. מצד שני-קופות החולים וגופים נוספים כמו ידידות טורונטו מחתימים (את כולם וגם אני חתומה על כך בהסכמים שלי איתם כמטפלת רגשית) על טופס לפיו מקרה זה לא ידווח ולא ישולם. השאלה האם במקרה זה ניתן לסמוך על מה שמקובל בתחום, כשאין חולק על כך כי לא ניתן לעבוד כלל בתנאי דרקוני זה.

תשובה:

שלום וברכה,

כפי שאת מתארת שקיים נוהג שמחייב את הלקוחות לשלם על ביטול הזמנה, מנהג כזה מחייב את הלקוחות לשלם למרות שלא קיבלו טיפול, גם במקרים שלפי הלכה לא יהיה ניתן לגבות. אבל לא ניתן לחייב את הקופ"ח ואת גופים כאשר מתנים שלא ישלמו על ביטול הזמנה. התנאי שלא לשלם גובר על המנהג, ולכן לא ניתן לחייב אדם שמתנה מראש שלא ישלם.

בהצלחה.