הצמדת קשר היו"ד בתפילין של יד

שאלה:

בס"ד שלום הרב! הרמ"א כותב בסימן כז סע ח שאין לכרוך הרצועה על התיתורא כדי לחזקה על היד . מצד שני כתוב בזוהר בפרשת פנחס שמי שמרחיק את הקשר מבית התפילין מרחיקים אותו מן השמים ח"ו. אם כן כיצד לפי האשכנזים שהקשר מנותק מהבית יכולים להצמידו (ראיתי בכמה וכמה תפילין שהוא ממש מרוחק)

תשובה:

הדרך הנכונה והמקובלת היא להשחיל בתוך המעברתא גיד שתופס את הקשר ומצמיד אותו לבית [והוא עובר למעלה ולא מתחת הבית כדי שלא יהיה חציצה] כל אדם העוסק בתחום יודע ורגיל לבצע את זה.