תשלום משכיר על תקלות בדירה

שאלה:

אני שוכר דירה ולא סיכמנו בחוזה מה הדין של בלאי סביר מתוך מחשבה שנעשה כמנהג המדינה. אני ראיתי בחוזים שאומרים שכל בלאי סביר שלא נעשה מחמת שימוש לא נכון המשכיר צריך לשלם. עכשיו נצרכו לענין המשכיר הראה לי שיש מקומות שכתוב בהם שכל עוד שלא מדובר בנזק גדול על השוכר לשלם. חשבתי לעשות פשרה שפעם הוא ישלם ולפעם אני. אני מניח שהמשכיר שהוא בן תורה יסכם הם כבודכם יאמר שכך ראוי לנהוג איך למעשה עלינו לנהוג. התקלות שהיו לנו. רצועה של תריס שנקרעה. נזילות בצנרת של הכיורים. מפתח שנשבר בדלת לאחר שהדלת לא נפתחה כי המנעול לא היה תקין

תשובה:

שלום וברכה,

בלאי משימוש סביר של השוכר, במקרים שצריך מעשה אומן לתקן – המשכיר חייב לתקן. ואם ניתן לתקן לבד ואין צורך באומן, השוכר חייב לתקן.

רצועה של תריס, אם צריך להזמין אומן שיתקן – המשכיר חייב לשלם. ואם ניתן לתקן ללא אומן – השוכר צריך לתקן.

נזילה בצנרת של הכיורים נחשב לתיקון של און, ועל המשיר לתקן.

מפתח שנשבר כתוצאה ממנעול לא תקין – על המשכיר לשלם, כיון שלא העמיד מנעול תקין.

אם בחוזה שלכם כתוב שמחיר נמוך ישלם השוכר – אכן השוכר חייב לשלם. ויש לעיין בחוזה שלכם מה כתוב בו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיב.