פיצוי עבור הלנת שכר

שאלה:

בעניין הלנת שכר כרגע הבוס שלי בקשיים כלכליים והוא לא שילם משכורת 4 חודשים. אני כמה חודשים לפני לידה ולא יכולה ככ למצוא עבודה כרגע האם יהיה ניתן לדרוש ממנו פיצוי על הלנת שכר ( כל המתח הנפשי שנגרם לי בעקבות החוסר משכורת , והריצה לגמח"ים ) או שזה ריבית? תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

פיצוי על הלנת שכר יש בו משום איסור ריבית. ולכן אסור לדרוש פיצוי כזה. וגם אם המעביד משלם מעצמו פיצוי עבור הלנת שכר, אסור לקבל משום איסור קבלת ריבית.

בהצלחה ויהי השם בעזרך.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1