המשך לגבי עליה לתורה אדם שלא נימול

שאלה:

בסד שלום הרב אני מנסה להמשיך את השאלה ששאלתי ולא מצליח אמשיך מכאן. לפי מה שהרב כתב לגבי אדם שלא נימול. 1) האם אני יכול להעלות אותו לתורה בשני או חמישי שיברך את הברכות על אף שזו דעת רופאה גויה שלא לעשות ברית עקב מחלת עור (אני מאמין שהיא לא רוצה לקחת סיכון).- אשמח לדעת איזה מהמקורות מדבר על כך שלמרות שיש ספק הוא יכול לעלות לתורה. 2) אמא שלו אשכנזיה. ללמדו להניח לפי אשכנזים נכון?

תשובה:

אתה יכול להעלותו אם יש בזה צורך, אבל כפי שאמרתי עדיף בשבת בהוספה, ולא כל כך בגלל הערלות שציינתי לך והבאתי את כל המקורות היפים, אני מתפלא שאתה שואל מה המקור… אלא בגלל שהוא מחלל שבת בפרהסיה.

בהצלחה

מקורות:

מעתיקם שוב:

ראה שו”ת שבט הלוי ח”ז סי’ יט. וע”ע שרידי אש ח”ב סי’ י. כמובן שמי שמומר לערלות בזדון ואינו רוצה לימול אין להעלותו, אבל זה לא המעשה כאן.