איסור הנאה מפירות טבל

שאלה:

שלום וברכה, קיבלנו מהשכנים במתנה מספר לימונים שגדלו על העץ שלהם. העץ כבר בן למעלה משלוש שנים. במידה ואנחנוממעוניינים להשתמש בלימונים שלא לצורך מאכל (לדוג' לצורך ניקיון) האם עדיין נדרש להפריש תרומות ומעשרות או שאין איסור הנאה הפרי שלא עושר? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר בהנאה של כילוי, על ידי השימוש הטבל מתכלה – אסור.

מקורות:

על כך שהנאה של כילוי אסורה בטבל – פירות שלא הופרשו תרומותיהם ומעשרותיהם, ראה תוס' שבת כו ע"א ובפסחים ט ע"א ונראה מדבריהם שזה איסור דאורייתא, ויש שסברו שהוא איסור דרבנן, ראה ר"ש תרומות פרק יא משנה ט ומשנה למלך תרומות פ"ב הל' יד בדעה זו, ועי' אמרי בינה שבת סי' ט.