דינים של חללים

שאלה:

שלום רב, אשמח למענה על שתי שאלות: 1. האם חלל יכול לשאת בת כהן? 2. האם כל צאציו הזכרים של חלל במשך הדורות יהיו חללים? תודה

תשובה:

שלום רב,

1. חלל יכול להתחתן עם בת כהן.

2. הזכרים נשארים חללים עד סוף הדורות. והמשמעות היא שבנותיהם אסורה לכהונה.

מקורות:

1. שולחן ערוך אבה"ע סי' ז' סעי' כב: הכהנת מותרת לינשא לחלל ולגר ולמשוחרר, שלא הוזהרו כשרות להנשא לפסולי כהונה, שנאמר בני אהרן ולא בנות אהרן".

2. שם סעי' טז: "חלל שנשא כשרה, הולד ממנה חלל. וכן בן בנו, כלם חללים עד סוף כל הדורות. ואם ילדה בת, אסורה לכהונה. אבל אם נשאת אותה הבת לישראל וילדה ממנו בת, אותה הבת כשרה לכהונה, שישראל שנשא חללה הולד כשר".