עבודה בהייטק לגברים

שאלה:

האם מותר לגבר (חרדי) לעבוד בעבודה בהייטק? כאשר האינטרנט הוא מסונן כמובן. האם יצא שכרו בהפסדו?כי בכל זאת , העבודה הינה מעורבת וכו'.. אשמח קצת אם הרב יוכל להרחיב ולתת דעת תורה בנושא.

תשובה:

שלום וברכה

ודאי לא ניתן לומר שהדבר אסור, וכל אחד יעשה כפי המתאפשר לו להביא טרף לביתו. כמובן מי שנאלץ לעבוד בחברה מעורבת חייב לעשות לעצמו סייגים ושמירה בלי סוף כדי שלא יכשל בהרהורי עבירה ובשחוק וקלות ראש עם נשים זרות שזה דבר חמור מאוד, כל שיחה רק בעניני עבודה נטו ונימוס בסיסי מועט, ולא שום קשר ידידותי חלילה. ומי שמתאפשר לו לעבוד בסביבה הולמת יותר ודאי זה עדיף, הכל לפי האפשרות והצורך. וכשאנחנו מדברים על סייגים הכוונה שבאמת לא יסמוך רק על עצם הרצון שלו להשמר אלא יקבע לעצמו כללים ברורים מה הוא עושה ומה לא, כי אחרת הסחף הבא מחמת הרגילות והחיים השוצפים עלול לגרום לדרדור איטי ובלי לשים לב פתאום ימצא את עצמו במקום אחר לגמרי מכפי שהיה בתחילה. בעיני חלק מהסייגים זה לא רק פעולות מסוימות אלא גם בנראות שלו, ככל שיראה יותר חרדי זה יגרום באופן טבעי גם לאנשים אחרים להתייחס אליו ככזה ויקל עליו לשמור על הדיסטנס הראוי.

בהצלחה