נזק לבגד במדידה בחנות

שאלה:

שלום וברכה, מדדתי חולצה בחנות וכשהורדתי שמתי לב שהיא הוכתמה מעט מהאיפור שלי באיזור הצווארון בחלק הפנימי, לא משהו רציני ולדעתי אין בעיה להמשיך להשתמש בה. אני מודעת לכך שזה קורה לפעמים ואני בדרך כלל משתדלת לא למדוד בגדים בעייתים אבל הפעם שוכנעתי על ידי חברה שזה לא יקרה. הראתי את זה למוכרת והיא אמרה שזה לא נורא אבל זו רשת גדולה ואני מניחה שהיא לא הבעלים של החנות יש לציין שלא התכוונתי לקנות את החולצה, מדדתי אותה כי חברה שהתעניינה בה רצתה לראות את המידה. רציתי לשאול אם אני צריכה לשלם על כך? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

טוב עשית שהודעת למוכרת – כך היית צריכה לעשות.

מחילתה של המוכרת פוטרת אותך מכל תשלום. למרות שהחנות לא בבעלותה של המוכרת, יש למוכרת סמכות להחליט בדברים קטנים בהנהלת החנות. הנהלת החנות מעדיפה ומסכימה שהמוכרת תחליט על ניהול החנות בדברים קטנים.

בהצלחה.