להראות לילד ציור של חיה טמאה

שאלה:

שלום הרב, שמעתי שאסור להראות לילדים ספרים שבהם מופיעים ציורים של חיות טמאות, האם זה נכון?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה להראות לילדים תמונות שלחיות טמאות, אני חושב שבכל בית יהודי יש כאלו ספרונים של ארנבים ודובים… נכון הדבר שיחיד בהוראה זו היה הרבי מחב"ד זצ"ל שהורה להמנע מכך ולא לקחת ילדים לגן חיות ולא לתלות בבית תמונות כאלו וכו'.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרבי זצ"ל הורה שיש לקחת ילדים לגן חיות מצד הענין של ללמדם על "מה רבו מעשיך ה'"
    רק כשבדרך כלל יש להקיף את הילדים בצורות טהורות.