חימום אוכל בשבת – המשך

שאלה:

שלום, רציתי לדעת -אם אתה שם אוכל ללא רוטב (ממולאים)על הפלטה אחרי כניסת שבת , שאתה שם תאוכל הוא ללא רוטב אבל אחרי כמה שעות על הפלטה הממולאים מפרישים נוזלים והתבשיל הוא עם רוטב, האם מותר לחמם תתבשיל אחרי כניסת שבת?

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל הרוטב הזה כבר היה קיים בו רק שהיה בלוע באורז ויצא, לכן אין להניח על הפלטה בשבת.

עצתי לך, אני רואה שכבר כמה שבועות אתה עסוק 7/24 בנושא הזה וחבל, כל עם ישראל מתענג על מאכלי השבת והכל טוב… מה הלחץ, את האוכל של ליל שבת תניח לפני שבת, ואת החמין של הבוקר גם מניחים לפני שבת, ותהנה מהשבת הנעימה והטעימה,. אתה יכול גם לצרף איזה בקבוק יין טוב וקצת פיצוחים זה הולך טוב עם הזמירות… למה כל הלחץ הגדול?…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכי חשוב זה שהכל יהיה ברוגע ובשמחה. אני מכיר הרבה חרדים שבעים, שאחרי כל האוכל של שבת מתקשים לאכול ביום ראשון, לא תהיה רעב…