בורר בגרעיני לימון בסלט

שאלה:

אם בירר חברו בשבת גרעינים מתוך הסלט במזיד האם מותר לאכול מהסלט ומה הדין אם החזיר בטעות/בכוונה לתוך הסלט האם הוא עדיין אסור, אשמח להרחבה

תשובה:

שלום וברכה

הגם שאסור לברור אין מקום לאכול מהסלט, כיון שההנאה הזו כמעט ואינה מורגשת באכילת הסלט, ונמצא שאינו נהנה ממעשה שבת, ההנאה הזו היתה לו גם קודם. משום תועלת קלושה כל כך של הוצאת כמה גרעיני לימוד בודדים אין מקום להחשיב את אכילת הסלט כהנאה ממעשה אסיור.