ברכה על פריכיות אורז

שאלה:

מה מברכים על פריכית אורז? מה מברכים על רסק? תודה

תשובה:

שלום רב.

על כל הפריכיות נוהגים לברך בורא פרי האדמה, ויש נהגו לברך מזונות.

את שאלתך השניה לא הבנתי, אם כוונתך לרסק תפוחים וכדומה שאיבד צורתו לגמרי – שהכל.

מקורות:

כיון שהפריכיות אינם מבושלות אלא מודבקות באמצעות חום, דין האוכלם ככוסס את האורז שמברך ‘בורא פרי האדמה’ וכך דעת רוב הפוסקים, ראה בספר וזאת הברכה פרק י”ב עמוד 106 שהביא את הדעות בזה ושלעיקר ההלכה יש לברך ‘בורא פרי האדמה’ וכן בספר שערי הברכה פרק ט”ז סעיף י”א.