עמידה בפני בנו של הרב העולה לתורה

שאלה:

בס"ד, בשבת הרב של בית הכנסת העלה את בנו הקטן לקריאת מפטיר והפטרה. הקטן בגיל 7 , קרא יפה מאוד ללא טעות. בן פורת יוסף. נסתפקנו האם כחלק מכבודו של הרב צריך לעמוד כאשר בנו עולה לתורה.

תשובה:

לא. אינני מכיר מנהג שכזה לעמוד בפני ילד קטן רק בגלל שהוא בנו של הרב. אבל בהחלט אני שמח לשמוע שכבר בגיל כזה ילד יודע לקרוא הפטרה כראוי, מובטחני בו בעזרת ה' שאם יתאמץ בלימודיו יוכל להיות בן ראוי וממשיך דרכו של אביו הגדול!

תזכו להמשיך לכבד את התורה תמיד בכל הליכותיכם.