כיסוי תפילין של ראש

שאלה:

שלום,רציתי לדעת אם במהלך הנחת תפילין צריך לכסות את התפילין ראש עם הטלית?תודה.

תשובה:

לא אין כל ענין לכסות, אדרבה "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך… אין לכסות תפילין של ראש אלא של יד [אלא שראיתי מנהג את ג'רבאים שמכסים, אף שלכאורה זה נגד המובא במשנה ברורה בסי' כז ומדברי האר"י].

יש חסידים שמכסים את הראש בעת ההנחה כי חוששים שהכיפה תוסר מהראש לרגע ואין זה מכבוד בית הכנסת, אבל זה מנהג חסידות.