לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הכרזת כהנים לכהן מבוגר וקטן

שאלה:

בס"ד,
כהן שעולה לדוכן יחד עם בנו הקטן(כבן 7) האם צריך להכריז כהנים?

תשובה:

שלום רב,

בזמנינו שאין בעצם הפסק בכך שאומרים "כהנים" או משום שאדם אחר מכריז כך או משום שהחזן אומר או"א עד המילה כהנים שאומר בקול, אז הוא יכול לומר גם בסיטואציה כזו. אבל אם יש חשש הפסק – כאשר אומרים כהנים, אין לומר במקרה כזה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קכח ס"ק לח: "ואפילו אם יש עמו עוד אחד קטן פחות מבן י"ג שנה ג"כ אינו קורא כהנים [מבי"ט סי' ס"ד] והפרי חדש מפקפק בזה. ומיהו לפי מנהגנו שהש"ץ אומר אלהינו ורק שיאמר כהנים בקול רם לא איכפת לן כלל דליכא הפסק והוא מעין התפלה ומהאי טעמא כתב האליה רבה שאפילו ליכא כהן קטן רק כהן אחד גדול נמי אם אמר הש"ץ בקול רם כהנים אין לגעור בו דאין שום הפסק בזה".