תפילין שנרטבו – צריכים בדיקה?

שאלה:

תפילין שהרצועות נרטבו בהרבה מים אך הבתים היו יבשים(למעט טיפות ממש קטנות בצד החיצוני של התפילין ולא בצד הפנימי שמונח על היד), האם צריך להחליף רצועות?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה התייבש ועתה לא ניכר נזק, אין סיבה להחליף. רק צריך להיות בטוחים שאכן לא חדרו מים לבית, כי זה כבר יכול לגרום מחיקה של הפרשיות ובאופן שקיים חשש כזה יש לתת אותם לבדיקה, לא כתבת את הסיטואציה ולכן בנקודה זו אינני יכול לייעץ.

שבת שלום.