תלייה במכה / פצע מוגלה

שאלה:

על בגד הניגוב שלאחר תשהמ"ט היו כמה טיפין של דם. התקשרנו לרב ואמר שחוץ מבודקת – אם האשה בעצמה על ידי מראה יכולה לראות פצע שמוציא דם – ניתן לתלות בזה (ואגב אשתי בטוחה שזה מזה). אשתי אכן רואה מכה מוגלה, שפעם (כלומר לפני שני לילות) הוציאה דם. האם מכה מוגלה היא אכן בגדר "מוציאה דם"? לא רואה סיבה שלא אבל ליבי נוקף לשאול. את הרב אוכל לשאול רק מאוחר מחר או במוצ"ש. ולבודקת אשתי לא רוצה ללכת. תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאם היא אכן רואה פצע שמדמם על ידי שנוגעים בו, בדיקתה לא פחות טובה משל הבודקת, אבל בתנאי שהיא אכן בטוחה שהיא רואה נכון. לא כל גולה כזו אכן מוציאה דם, היא צריכה לדעת שזה מוציא דם במגע.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הברור שאכן המכה מוציאה דם לאחר תשמיש היא לדעת הש"ך והרמא כהרשב"א דווקא בבעלת וסת קבוע ושאינה בשעת וסתה. ובר מן דין גם לרמא לאחר שהתברר שישנה מכה בצדדים שוב אין ספק כלל שמא מהמקור ויש לתלות במכה בצדדים.

    ואם השואלים הינם ספרדים הנוהגים כפי השוע הרי לאחר תשמיש הרשבא והשוע פוסקים שדי לדעת שיש מכה ונאמנת אישה לומר מכה יש לי באו"מ. ואין צריך לדעת שמכתה זו מוציאה דם.