המילה 'אמת' לאחר קריאת שמע

שאלה:

בס"ד שלום וברכה כבודו הנכבד, אני מתפללת בבית, אני רוצה לשאול שאלה בנוגע לקריאת שמע, האם זה בסדר שאני קוראת בתחילה "א-ל מלך נאמן", *ללא* חזרה על המשפט 'השם א-לוקיכם אמת' בסוף אך אומרת רק את המילה 'אמת' בסוף, זה בסדר? שאלה נוספת הקשורה לכך, האם אני צריכה לומר את המילה "אמת" בסוף או לא? תודה רבה, תבורכו.

תשובה:

שלום וברכה

חשוב אכן להסביר! המילה אמת חייבת להאמר בלא כל קשר לענין… הברכה שלאחר קריאת שמע פותחת ב"אמת ויציב"… ויציב אינה המילה הראשונה של הברכה אלא השניה! הסיבה לכך שאנחנו אומרים אמת קודם ואז ממתינים לחזן וכו', היא כדי להסמיך את ברכת אמת ויציב לקריאת שמע. מכאן זה גם נכלל בקריאת שמע גם לענין רמ"ח תיבות, אבל זו מילה שבכל מקרה יש לומר אותה כחלק מהברכה הבאה.

יום נעים.