ריבית בחופשי חודשי או חופשי יומי

שאלה:

כשמטעינים ברב-קו והמכשיר נותן ערך מצטבר של יותר מהתשלום או כשקונים "יומי/חודשי" וכדו' – להיכן נעלם איסור ריבית? הלקוח/הנוסע הרי מקבל יותר נסיעות ממה ששילם עבורם!

תשובה:

שלום וברכה,

הגמרא אומרת כל אגר נטר אסור. שכר עבור המתנת המעות נחשב לאיסור ריבית. ולכן אם נותן מתנה ללקוח עבור הקדמת המעות, או שמוזיל בעסקה בגלל הקדמת המעות – אסור. אמנם במכירת כרטיס חודשי בנסיעות/בבריכה/במקווה וכדו' אין להם צורך בהקדמת מעות, הם מוכרים זיכוי חודשי כדי להבטיח לקוחות. כי אם מוכרים חבילה חודשית במחיר זול, ההוזלה לא בגלל הקדמת המעות, ומצידם היה שישלמו בצ'יק דחוי, אלא שרוצים להבטיח לקוחות לחודש, ובכך מרוויחים שיש להם לקוח קבוע. והוזלה שבאה בגלל הבטחת לקוחות, ולא עבור הקדמת מעות אין בה איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1