תיבת נח – איך ניתן להנצל על ידה מהמבול?

שאלה:

שלום רב הפרשה הקרובה פרשת נח, הקב"ה מתריע את נח לפני שהולך להביא מבול שישטוף את כל העולם, ונח מחליט לבנות תיבה כדי להשמר מהמבול. היתכן הדבר? אינני מצליח להבין את זה הרי כאשר ישנה איזה רעידת אדמה קטנה כל אותן בתים באותו איזור עפים באוויר, אז מבול שהוא הקטסטרופה הגדולה ביותר בעולם מאז בריתו לא יצליח ללכוד את אותה תיבה מסכנה? מה נח חשב לעצמו איך הגיוני בכלל שינצל?

תשובה:

חסר לך רק פרט קטנטן בסיפור… נוח לא "מחליט" לבנות תיבה, אלא הוא מצווה לבנותה על ידי ה', ומובטח שינצל בה, ומי שמביא מבול לעולם יכול גם להציל מהמבול את מי שירצ, ונוח גם מצווה להכניס לתוכה את כל החיה והבהמה הכל נעשה בציווי גמור מאת ה'. הוא אגב גם מצווה לבנות לאט ובפרהסיה כדי לשכנע אנשים לחזור בתשובה… וכן, זה הכל היה נס גלוי… אין ספק שתיבת נוח לא היתה חזקה יותר משאר המבנים באותה תקופה…