ניתוק הכיריים מהתנור בחג

שאלה:

שלום וברכה. ביום טוב האחרון שכחנו לנתק את תנור הכיריים מהחשמל (בגלל המצת בסיבוב פתיחת גז) התנור מחובר לחגז, 1-האם היה מותר לנו להוציא את התקע מהקיר בשינוי (ואז כבה השעון במסך לד) ? 2-האם הפעלת ניצוץ המצת גם כשיש להבה נחשב הדלקת אש חדשה? תודה לרב המשיב. בשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה

ודאי אין לעשות אפילו בשינוי, זה לא נחשב פעולה לצורך אוכל נפש, ושזה אפילו לא מכירי אוכל נפש, ראשית בגלל שניתן היה לעשות זאת מבעוד יום, ובאופן זה לא התירו עשיית מלאכה בהכנת מכשירי אוכל נפש, כמבואר בסי' תקט באריכות, אבל גם זה הרבה יותר עקיף, זה עשיית מלאכה למניעת איסור בעת הבישול. מחיקת הלד הוא איססור מחיקה לפחות מדרבנן ככל כתיבה שאינה מתקיימת.

לגבי ניצוץ המצת, זה שיש כבר אש אינו רלוונטי, כי הניצוץ הזה לא נעשה על ידי האש הזו אלא באופן אחר…

ברכה והצלחה.