טבילת כלים

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: קיבלתי 3 מחבתות חדשות שלא יוצרו בישראל. ליתר בטחון קודם כל הגעלתי אותם. בשלב ב' הטבלתי אותם . השאלה שלי: כשהבאתי אותם הביתה שמתי לב שעל גב אחד המחבתות היו דבוקות חתיכות נייר. השאלה שלי: האם עלי להטביל את המחבת שוב? ואם כן האם בברכה? תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

במידה וזה בגד מיעוט המקפיד וכך נראה, יש לטבול שוב ובברכה, אבל אם יתכן שלא היה אכפת לך שזה ישאר, זה כבר מיעוט שאינו מקפיד ואינו מחייב ברכה, ובכל מקרה של ספק יש לטבול בלי ברכה.