לימוד תורה במקום אמירת תחנון

שאלה:

שלום הרב, במקום עבודתי (הייטק) נוהגים להתפלל מנחה. יש זמן פנוי בעבודה ויש פינות קפה ורבים מהעובדים עושים במהלך היום הפסקות קפה. לפני מספר שנים הועלתה הצעה ללמוד משנה אחת לאחר התפילה. לשם כך אחראי המניין שאל את הרב שלו לגבי כך ואז הוחלט ללמוד משנה אך לא לומר תחנון ולהגיד תמיד קדיש תתקבל לאחר חזרת הש"ץ. 1. האם כך נכון לנהוג לוותר על תחנון כדי ללמוד משנה? שכן חלק מהאנשים אפילו לא נשארים לשמוע את המשנה היומית וגם בסוף לא אומרים תחנון. 2. אני נוהג להשלים את התחנון לאחר התפילה האם אני צריך לומר תחנון לפני שאני אומר 'עלינו לשבח' באם הציבור כרגע אומר 'עלינו לשבח'? בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

בודאי המנהג הזה שגוי לגמרי, לוותר על חלק מהתפילה? אין כל היתר!

תאמר תחנון לאחר תפילת עלינו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד

    שלום הרב

    בהמשך לשאלה הנ"ל, האם נכון יותר לומר משנה יומית בתום התפילה או הלכה יומית? במידה ועדיף הלכה, האם יש להעיר בנועם על כך?

    תודה רבה !

  2. אני הייתי מעדיף הלכה כמנהג בני ספרד, כדי לקיים כל השונה הלכות בכל יום, וגם זה מעורר את המודעות לשמירת הלכה ואת עצם ידיעתה. אבל רק בנועם.

  3. שלום הרב, בהקשר לשאלה מספר 2 של שבשאלה המקורית, האם ספרדי צריך גם לומר קודם תחנון או שהוא צריך גם לומר עלינו לשבח ואז להשלים תחנון?