פתיחת עסק בבניין משותף – המשך

שאלה:

השאלה ששאלתי בקשר לחדר מחשבים בק"ק בבניין מגורים כתבתם שם ש"צריך לבדוק את המציאות" ברצוני לדעת מה כוונתכם בזה השאלה נשלחה בי' תשרי ואני אשמח לקבל על זה הסבר יותר מפורט וגם אם כך הנוהג לפסוק בבתי דין כי לכאורה הוא ירצה ללכת לדין תורה

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בעסק גדול שמגיעים אנשים רבים, והצד השני יוכיח שעסק כזה מתאים רק למקום שיש בו מרכז חנויות ולא בבית פרטי, אזי יחייבו את בעל העסק לעבור למיקום אחר. אבל אם העסק הוא לא גדול, וסוג כזה של עסק מקובל לפתוח בבניין משותף (כמו למשל פאנית שזה עסק קטן ומקובל לפתוח בבית פרטי), לא יוכל התובע לפנות את בעל העסק.

בהצלחה.