אדם שהזמינו עבורו מנה למסיבה ולא מופיע

שאלה:

בסד שלום לכבוד הרב בעבודה אצלינו עושים ערב חברה ושאלו אם אני מגיע כדי להזמין מקום ואוכל אמרתי שכן עכשיו מנסיבות אישיות לא אגיע לערב האם עלי להודיע להם שלא אגיע כדי שלא יהיה גזל ?

תשובה:

שלום וברכה,

מחובתך להודיע שלא תגיע לערב חברה, כדי שיבטלו את ההזמנה שעשו עבורך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן יד אדם שהוציא הוצאות על פי חברו, ובסוף הלה לא הופיע, חייב לשלם על ההוצאות שהיו לחינם. ובמקרה שלך שיש לך אפשרות להודיע על ביטול, אם אינך מודיע על הביטול, תתחייב לשלם על המנה ששלמו חינם עבורך.