שיעור בליל שבת אחרי התפילה לפני קידוש

שאלה:

שלום בנושא שיעור תורה יש מנהג בבתי כנסיות לאחר תפילת ערבית של שבת שיעור תורה רוב האנשים מחכים להם לקידוש אם לא כולם כתוב שהמלאכים מתלווים אליו אחר תפילת ערבית של שבת שמעתי מרב אחד לפחות גדול נגד מנהג זה אנשים עייפים מה ההלכה לגבי זה תודה סליחה על אורך השאלה

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בכמה דקות ספורות אין בעיה, אבל מעבר לכך, אכן גם אני לא הייתי קובע שיעור, אנשים עייפים ורעבים מכל היום שישי והנשים והילדים מחכים בבית… בחודשי החורף שהלילות ארוכים יש לערוך את הסעודה בבית ואחר כך לעשות שיעור יפה בבית הכנסת, הלילה ארוך ואפשר ללמוד מהשעה 8:30 בערך ועד בלי די…

שנזכה!