צירוף למנין לחזרת הש"ץ כשמתפלל עמו יחד

שאלה:

מי שמתפלל שמונה עשרה מילה במילה עם החזן, האם מצטרף למנין עשרה, אע"פ שאין בפועל 10 עונים אלא 8?

תשובה:

שלום וברכה

אם יאמר מילה במילה את כל סיומי הברכות הוא נחשב כעונה אמן, כך מתבאר במשנה ברורה בסי' קט לגבי ברכת אתה קדוש ושומע תפילה, ולכן הגם שכתב השו"ע שאם אין עשרה עונים קרוב ברכותיו להיות לבטלה, מסתבר שבמקרה זה יחשב שיש עשרה עונים, אבל כמעט בלתי אפשרי כך להתפלל ובודאי לא ניתן להתפלל כך בכוונה… הרי כל אחד יש לו קצב משלו…