חניה במקום מסומן (כחול לבן) ללא תשלום

שאלה:

שלום רב, אדם שחונה את רכבו באזור חנייה עם תשלום (כחול לבן) ללא הצמדת פתק חנייה (כביכול כדי לא לשלם על החנייה במידה ולא יתפסו אותו) ,האם עובר על איסור גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

חנייה ברחובות שמחייבים תשלום, והחונה מחנה את הרכב שלו ללא תשלום, עצם החנייה אינה גזל – המקום שייך לרבים, ואינו גוזל. אלא שהרשויות דורשים מס עבור החנייה, וכמו שבעוד דברים רבים יש זכות למדינה לדרוש מיסים, כמו כן בחנייה במקומות ציבוריים יש להם זכות לדרוש מיסים. ואדם שלא משלם עבור החנייה, למעשה מעלים מס, ובזה נכנסים לשאלה האם העלמת מס אסורה משום גזל, וכמה תוקף יש למדינת ישראל לחייב מיסים משום דינא דמלכותא. והדברים ארוכים.

בהצלחה.