אורחים שמגיעים בשבת לצימר

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול כבוד הרב. יש לי דירה בצפת ששייך לאדם מסורתי. שנותן לי דירה לגור בתנאי שאני מטפל בצימרים שלו וכו'. ואני התניתי מהתחלה שהכל בתנאי שלא בעיות בכשרות ובשבת. לאחרונה היה קבוצה שהזמינו הצימרים לשבוע. וסיכמתי איתם שיגיעו לפני שבת. אבל לבסוף הגיעו בעיצומו של ליל שבת. וסרבתי לקבל אותם כי זה גורם הרבה חילולי שבת ברגע שהם נכנסים כדוגמת הדלקת מוצרי חשמל וכדו'. ועכשיו הבעל הבית טוען שמבחינת ההלכה אין שום בעיה להכניס אורחים לשבת אם לא משלמים. ובגלל זה רוצים שאני ישלם להם את ההפסד שהם הפסידו האורחים. אשמח לקבל חוות דעת מכבוד הרב בנושא. המון תודות מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להכניס אורחים שיחללו שבת בגרמתך. כמו כן להשכיר בשבת את הצימר אסור. ובפרט שהיה תנאי שאינך משכיר במקרים של איסורי תורה, ואין עליך חובת תשלומים על הפסד השוכרים שמנעת.

בהצלחה.